Veiligheid voor iedereen: Opel Crossland X zet traditie verderJubileumuitvoering: “120 jaar”-editie van Opel Crossland X.

Rüsselsheim. Opel bouwt reeds auto’s sinds 1899, toen de eerste “Patentmotorwagen System Lutzmann” van de band rolde. In 2019 viert Opel 120 jaar autoproductie, en dus ook 120 jaar innovatie. Het Duitse merk maakt al decennialang de hoogste veiligheidsnormen toegankelijk voor het grote publiek. Geavanceerde chassistechnologie, veiligheidssystemen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld. Zo was de Opel 10 PS uitgerust met een vierwielremsysteem, de Olympia met zelfdragende carrosserie, de Corsa B met fullsize airbags en de Insignia A met intelligente verkeersbordherkenning.

Vandaag zet de Opel Crossland X de toon op het vlak van veiligheid. Net als zijn voorgangers biedt de Crossland X geavanceerde veiligheidstechnologieën in het SUV B-segment, waardoor hij zich onderscheidt van zijn concurrenten. In dit verjaardagsjaar is de “120 jaar”-editie standaard uitgerust met extra’s, zoals een lederen stuurwiel en ledsfeerverlichting in de middenconsole en deuren voor een gezellige sfeer in het donker. Aan de buitenkant pakt deze Crossland X uit met hoogglans zwarte B-stijlen, een verchroomde daklijn, een zilveren onderrijbeveiliging voor en achter, antracietkleurige lichtmetalen velgen met 4 dubbele spaken en LED achterlichten. Dankzij zijn brede waaier aan hoogtechnologische rijhulpsystemen biedt de kleine, coole SUV uitstekende innovaties die elke rit veiliger, eenvoudiger en comfortabeler maken.